Bor és kultúra

Esemény dátuma: 2015.04.25.

Zenével, tűzzsonglőrökkel és pincelátogatással nyitott meg április 25-én Sárospatak legújabb többfunkciós intézménye, a Cuvée Rendezvényház. Az eseményen a megjelenteket Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Harsányi Gábor, a Harsányi Pincészet tulajdonosa köszöntötte.

Beszédében Dr. Hörcsik Richárd elmondta, hogy nagyon fontosak az olyan vállalkozók, akiknek kötődése van a városhoz. A Harsányi család több generációja pataki kötődésű, és bár a tulajdonos Harsányi Gábor és családja Budapesten él, erős érzelmek kötik a városhoz. Ez most abban is megmutatkozik, hogy vállalkozásukat Sárospatakra hozzák, így hozzájárulnak a város fejlődéséhez is. Az országgyűlési képviselő kiemelte: bár a tokaji bor egyre jobban csengő márkanév nem csak hazánkban, hanem szerte Európában, mindent meg kell tenni azért, hogy imázsa egyre pozitívabb és erősebb legyen. A Harsányi Pincészet egyik legfontosabb feladatát is ebben látja.

A Cuvée Rendezvényház célja, hogy minőségi programokat kínáljon a helyi és környékbeli lakosoknak, valamint méltó helyszínt biztosítson céges rendezvények, konferenciák, esküvők szervezéséhez – mondta Harsányi Gábor tulajdonos, aki sárospataki gyökereiről és kötődéséről is beszélt. Kiemelte, az intézmény ötlete és megvalósítása elsősorban felesége érdeme, aki közel két éven át tartó munkája során újabb és újabb ötletekkel állt elő, míg eljutottak a végleges koncepció kidolgozásáig és az átadásig.

A beszédeket követően a pécsi Vivat Bacchus a capella énekegyüttes vidám előadásával és szórakoztató bordalaival gondoskodott a jókedvről, majd a Lángoló Leguánok tűzjátéka tette még látványosabbá az egyébként is impozáns környezetet. Az est hátralévő részében pincelátogatással és borkóstolással adtak ízelítőt a közönségnek a Cuvée Rendezvényház sokszínű profiljából.

A Kossuth Lajos út 25. szám alatti épületnek történelmi jelentősége is van. 1793-1817-ig Kövy Sándor híres jogtudós professzor élt benne, és valószínűsíthető, hogy Kossuth Lajos is megfordult kedvelt tanára házában. A kollégium nyomdája is e falak között működött az 1800-as években. A kor híres tankönyveit nyomtatták itt, de a Károlyi-féle Biblia is részben itt készült el. Később a méltán híres pataki festőművész, Bertha Zoltán alkotott és lakott a most teljes körűen felújított házban, melynek neve sokszínűségéből adódik.

Barna Péter írása

Bezárás

Ajánlatkérés

Ha érdeklődik rendezvényházunk iránt, töltse ki az alábbi kérdőívet, vagy küldjön levelet az info@cuveehaz.hu email címre!

A speciális kívánságokat is igyekszünk teljesíteni, a lenti kérdőív csak a gyorsaságot és az egyszerűséget szolgálja!

Elérhetőségek
A rendezvény

Előzetes és/vagy helyszíni regisztráció Dekoráció Speciális hang- és fénytechnika Pulpitus Színpad Tolmács fülke és berendezés Indoor és Outdoor programszervezés Idegenvezető Egyéb